søndag 28. september 2008

Lærerplanen i norsk

Jeg har nå sett på den nyeste versjonen av lærerplanen i norsk med litt andre øyne. Ordene jeg valgte å se på er skrive og lese, forståelse og utvikling.

Skrive og lese forekommer begge 42 ganger, og som antatt, som oftest i sammenheng med hverandre. Men inne i disse tallene ligger det også sammensatte ord, der skrive og lese inngår. Dette er ord som;
- forståelse
- strategier
- erfaringer
- opplæring
- kompetanse
- lyst
- vaner
- prosesser
For å smelte alle disse store ordene inn i en setning. Vi skal gi elevene opplæring i forskjellige strategier og prosesser for å oppnå forståelse og kompetanse slik at de får erfaringer, vaner og lyst til å skrive og lese. :-)

Forståelse forekommer 18 ganger, og utvikling forekommer 22 ganger. Prøvde å søke på ”utvikle forståelse”, men den sammensetningen fantes ikke. Derimot står det at det er lagt vekt på elevens forståelse av sin egen utvikling som leser og skriver. Eleven skal også utvikle kulturforståelse, og utvikle en selvstendig forståelse av norsk språk og litteratur.

3 kommentarer:

kirsti sa...

Nydelige kort Randi! Minner om min store hobby som er scrapbooking (og strikking).

Randi Waldal sa...

Takk for det! Ja, det er veldig mye likt. Har drevet litt med scrapbooking også, men fant ut at kort var mer "min greie". ;-)

Unknown sa...

Kompliserte ord og kombinasjoner. Interessante funn.

Hildegunn